RENTOUTUMISEN OHJAAMISTA RENTOUTUSTARINOIDEN VÄLITYKSELLÄ

 

 

 

Rentoutuminen on luonnollinen tapa

huolehtia itsestä, ylläpitää ja hoitaa kehon ja mielen

toimintakykyä ja terveyttä!

 

 

 

Rentoutustarina on kuin mielikuvamatka tarinan luomiin maisemiin ja tunnelmiin, jossa keho ja mieli rentoutuu. Taustalla soi rentouttava musiikki.

 

Rentoutua voi maaten tai istuen tukevalla tuolilla. Tarinoita on eri pituisia, noin 5-30 minuuttia.

 

Sopii erilaisiin tapahtumiin liitettynä tai itsestään esim. työpaikkojen virkistyspäivään, tyky-toimintana tai kokouksen yhteyteen, erilaisten yhdistysten, järjestöjen ja ystäväporukoiden tapahtumiin.

 

Rentoutumishetkeen voi yhdistää myös luennon rentoutumisesta esim. TYKY/TYHY päivään. Tähän käy myös TYKY-Kuntoseteli!

 

Sopiva ryhmäkoko on 5-20 henkilöä. Myös yksilöllistä rentoutumisen ohjaamista.

 

 

 KUINKA SINÄ RENTOUDUT?

 

Rentoutumisen tila on kehollemme ja mielellemme todella tärkeää työn ja elämän rasituksista palautumiseen ja tasapainottumiseen.

 

Rentoutumisen taito on nykyihmiseltä unohtunut siitä mitä se oli silloin kun ihminen eli lähellä luontoa luonnollisesti. Tätä tärkeää taitoa voimme kuitenkin opettaa kehollemme ja mielellemme myös tietoisilla ja toistuvilla rentoutumishetkillä.

 

Rentoutumisen taito on jokaisella sisimmässään kuin siemenenä, mikä pitää sieltä herätellä tai vahvistaa sitä. Taitoa pitää myös ylläpitää, sillä keho unohtaa taidon sekä rasitukset ja jännitystilat valtaavat kehon ja mielen, mikä vaikeuttaa rentoutumiskykyä ja tasoa.

 

Säännöllisen rentoutumisen myötä rentoutumistila syvenee ja nopeutuu. Tämän myötä myös rentoutumisen hyvät vaikutukset alkavat näkyä ja tuntua kehossa ja mielessä.

 

 

 RENTOUTUMISEN VAIKUTUKSET

 

Rentoutumisharjoitusten myötä vahvistuu ihmisen kyky kiinnittää huomio olennaisimpiin asioihin ja tehokkaampaan toimintakykyyn. Ajattelukyky selkiytyy ja aivojen toiminta laajenee.

 

Rentoutumisella on monenlaisia vaikutuksia, mitkä ovat yksilöllisiä ja ne ilmenevät toistuvien, säännöllisten rentoutumistapahtumien jälkeen pikku hiljaa selvemmin.

 

Rentoutumisen vaikutuksesta mm. verenpaine alenee, hengitystiheys ja sydämen lyöntitiheys laskee, lihaksiston hapensaanti ja verenkierto normalisoituvat, hermojen ja lihasten yhteistyö tehostuu, palautuminen nopeutuu ja syvä lepo lisääntyy, voimavarat lisääntyvät, stressin hallinta vahvistuu, keskittymiskyky ja oppimiskyky paranee, elintoiminnot tasapainottuu, luovuus vahvistuu..